Hon den nya …

Det har kommit en ny till kontoret, Carin heter hon visst, jobbar med reklam eller något sånt.

Hon var snabb att ta min favoritfåtölj vid fikabordet, den grå med ryggen mot norr. Från den går det att se sjön, kontorslandskapet, de södra rummen och entrédörren. Full koll över nästan hela kontoret plus vad som händer på sjön.

Alla andra vet att det är min fikastol, inte ens kontorsvärden sätter sig i den.

Nu fick jag sitta med ansiktet rakt ut mot sjön och ryggen mot konferensrummet och övriga kontoret. Solen sken starkt och reflekterades i sjön, jag fick kisa med ögonen så jag fick ont i pannan och vad som hände bakom min rygg har jag ingen aning om. Jag fikade ovanligt kort, tar igen det i eftermiddag, då ska jag vara snabbare till min stol och visa henne vad som gäller.

Enda som var bra med att fika kort var att jag slapp höra Frans, eller Frasse som han vill kallas, breda ut sig om sin semester i Skåne förra året. 

Eller slapp och slapp, så högt som han pratar hörde jag det ända bort till mitt rum, tills jag stängde dörren. Den stängde jag när han orerade om det var så fint när havet blev rosa i skymningen. Snack. På östkusten lyser solen i ryggen på kvällen. Man ska vara på västkusten och se havet gå ned i det på kvällen! Skönt att man kan välja mellan eget rum eller plats i kontorslandskap.

Undrar var vi ska luncha idag? Igår var vi på Thai-stället bredvid Sparbanken. Där är det bra, buffé, det går att äta hur mycket som helst. Men det ska man inte utan så mycket man behöver, det räcker. En trerätters går det att få ihop. Sallad till förrätt, buffén till huvudrätt och glass med konserverade mandariner till efterrätt. Med lagom av allt blir det en balanserad måltid med lagom mängd kalorier.

Jag vill gärna äta hälsosamt, inte som vegetarianer men balanserat. Fast, jag har svårt att låta bli ta många små vårrullar, de är så goda!

På vägen dit kändes det fortfarande lite brandrök när vi passerade platsen på Storgatan, undrar när vi kan lägga till de närliggande restaurangerna på listan igen? Det är verkligen praktiskt att ha så många matställen inom promenadavstånd!

Sushi kunde jag tänkt idag men det är stängt. Får kanske bli en pizza, fett och gott! Bäst att spara någon intressant arbetsuppgift till strax efter lunch när den börjar ge effekt. Kanske blir en extra kopp med kaffe för att kompensera alla kolhydrater och fett, bra med en automat då, slipper koka kaffet själv. Och snyltande typer som Bertil på mitt förra jobb slipper man irritera sig på också. Han brukade säga: ”Är det någon som är kaffesugen?” När någon då svarade ja sa han: ”Jag tar också.”

Jag gick bara på det en gång.

Signatur: BeHo
Datum: 7/6-22

Bengt Holmgren

Jag har arbetat inom IT-branschen under många år. Man kan säga att när jag öppnade dörren och steg in till min första anställning som Datakonsult så gick hålkorten ut genom den andra dörren. Om det var någon slags recension är fortfarande oklart. Utöver en lång karriär inom IT i olika roller har jag också gett ut två böcker, den första ”Kommunalrådet och It-teknikern” utspelas i en stad som påminner om Ulricehamn. I den andra boken, ”Med ketchen Diligence mot Västindien”, berättar jag om en ungdomsseglats till Västindien.

Här, under rubriken Tänk om, kommer jag att skriva om det jag tycker är roligt att skriva om. Vad det är får du se …

Monica Olsson Rydh
Copywriter, krönikör, författare, poet, humorskribent

”Jag vill ogärna hamna i ett pennfack. Inget skrivuppdrag är för mig främmande. Be mig gärna att skriva en: B2B-text, krönika, teveserie, begravnings-dikt, slogan, dramapjäs, pressrelease, hemsidetext, humorsketch, annons-rubrik, roman eller redaktionell text!”

Ring, så skriver jag!

www.monicasskrivbyra.se
skriv@monicasskrivbyra.se

© Copyright Bengt Holmgren, Monica Olsson Rydh